Lekker genieten van een rustig ontbijtje in het weekend? Maak je eigen granola, want het is zo gefixt!
Wat heb je nodig:
200g havermoutvlokken
200g ongezouten en ongebrande noten
80-100g gemengde zaden
1 el kaneel
1 el cacaopoeder
4 el honing
5 el water
200g gedroogd fruit, wat je lekker vindt
Verwarm de over op 175C. Hak de noten fijn. Meng alle ingrediënten samen in een kom, behalve het fruit. Schep het om tot het een kleverige massa wordt. Voeg indien nodig wat extra water toe.
Verspreid het mengsel over 1 of 2 bakplaten met bakpapier (ik gebruik er 2). Rooster het 20 minuten in de oven. Schep het mengsel elke 5 min. om, om aanbranden te voorkomen.
Snijdt het gedroogde fruit klein indien nodig. Haal de granola uit de oven, schep het fruit erdoor en laat het afkoelen.
Bewaar de afgekoelde granola in een luchtdichte pot.
Comments